Magazin Online de cărți

Termeni și condiții

Website-ul edituratracusarte.ro, denumit in continuare “edituratracusarte.ro”, este detinut si administrat de S.C. World Mediagraph SRL, având urmatoarele date de identificare: C.U.I. RO18491512, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/3152/2009.

Navigarea pe site-ul edituratracusarte.ro urmata de plasarea unei comenzi echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice client, persoană fizică sau juridică.

edituratracusarte.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre edituratracusarte.ro si client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul comenzii.

1. Definitii

1.1.Vanzatorul – S.C. World Mediagraph SRL, având urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO18491512, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/3152/2009 si cu sediul in Str. Pictor Sava Henția nr.2, sector 1, București.

1.2.Contracult – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.
1.3.Utilizatorul – orice persoana care viziteaza site-ul edituratracusarte.ro.
1.4.Clientul – persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.
1.5.Produsele – orice produs mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.
1.6.Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si sa faca plata acestora.
1.7.Curierul – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

2. Drepturile de proprietate Intelectuala si industriala

Continutul site-ului edituratracusarte.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea edituratracusarte.ro si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul edituratracusarte.ro a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. edituratracusarte.ro si logo-ul edituratracusarte.ro sunt marci inregistrate ale edituratracusarte.ro.

3. Limita raspunderii asumate de tracusarte.ro

edituratracusarte.ro nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la edituratracusarte.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu (edituratracusarte.ro) fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site, care pot fi modificate fara o notificare prealabila.

Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care sunt publicate in rubrica recenzii sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a edituratracusarte.ro.

edituratracusarte.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau datorita afisarii unor preturi eronate sau derizorii.

edituratracusarte.ro in calitate de organizator al unor campanii de promovare a produselor proprii, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherelor primite prin posta sau prin mesaj electronic.

4. Limitarea accesului la site

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul produselor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise recenzii care contin atacuri la persoană. Recenziile sunt folosite exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre cartile promovate, dezbateri despre pretul produselor, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea tracusarte. ro

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Categoriile de date prelucrate sunt: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, imagine, voce, date de geolocalizare/date de trafic.

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe edituratracusarte.ro, va primi comunicari comerciale din partea edituratracusarte.ro doar in masura in care si-a dat consimtamantul, selectand optiunea de abonare la Newsletter.

Datele colectate sunt confidentiale.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea ca aceste date sa fie incluse in baza de date a tracusarte.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre edituratracusarte.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Refuzul furnizarii acestor date determina
imposibilitatea onorarii Comenzilor.

6.Utilizatorul

Pentru crearea unui cont pe site-ul edituratracusarte.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. edituratracusarte.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii ireale.

7. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului, la care seadauga cheltuielile fixe de expeditie afisate pe website.

8. Efectuarea unei Comenzi

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte.

edituratracusarte.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant edituratracusarte.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea Comenzii.

(Acest e-mail este doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul dvs. de a cumpăra aceste produse nu este încheiat complet până când nu vom trimite un e-mail care vă anunță că produsele au fost expediate.)

  • edituratracusarte.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, daca:
  • tranzactia a esuat din motive tehnice;
  • cardul a fost refuzat la plata, din motive ce tin de lipsa de lichiditati sau din motive ce tin de frauda bancara;
  • datele introduse de Client sunt incomplete sau eronate;
  • alte motive obiective.

Contractul se considera incheiat intre Client si edituratracusarte.ro in momentul primirii de catre Client de la edituratracusarte.ro, prin intermediul postei electronice/telefonului, a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in un produs comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre edituratracusarte.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea produsului, in termen de maxim 14 zile de la data la care edituratracusarte.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat intentia de reziliere a Contractului.

9. Facturare si plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legii.

Plata se poate face ramburs, si, in cel mai scurt timp, online (card).

10. Garantii

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

  • produsul sa fi fost cumparat de la edituratracusarte.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
  • sa pastreze ambalajul original si sa livreze produsul prin Curier.

Cauze de pierdere a garantiei:

  • avarii sau deteriorari mecanice,chimice sau termice;
  • modificari ale produsului;
  • distrugerea partiala sau totala a produsului.

11. Livrarea produselor

Data estimata de livrare este afisata in pagina produsului, dar si pe prima pagina a websitului.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 14 de zile de la data confirmarii Comenzii. Durata normala este de 24h!

Pentru Clientii din strainatate, pretul final al Comenzii va fi comunicat prin e-mail sau telefonic, iar livrarea se va face dupa acceptarea explicita a acestui pret.

Produsele digitale (publicatii in format electronic, ebooks, in formatele pdf, epub sau mobi).

Produsele digitale se transmit doar in format electronic (pe adresa de e-mail furnizata de Utilizator). Plata ramburs nu este posibila. Clientul va primi dupa confirmarea platii link-ul de descarcare a fiserului achizitionat.

13. Discount-uri, Vouchere si Campaniile promotionale

Codurile promotionale oferite de edituratracusarte.ro prin vouchere prin orice gen de campanii promotionale sunt valabile exclusiv pentru sectiunea mentionata in mesajul de transmitere a codului. Intr-o Comanda se poate folosi un singur cod promotional, iar promotiile sau discount-urile nu se cumuleaza! In cazul in care un cod promotional a fost aplicat intr-o Comanda care nu a putut fi onorata sau a fost anulata din orice motiv, Clientul are dreptul de a cere reactivarea codului promotional, pe email,iar acesta se va reactiva in 15 zile calendaristice.

14. Politica de retur a produselor

edituratracusarte.ro accepta returul produselor, pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 de zile claendaristice de la primirea coletului.
Costurile de transport vor achitate de catre Clientul.
Produsele trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, chitanta, etc.). În caz contrar, edituratracusarte.ro isi rezerva dreptul de a refuza returnarea produselor. Atentie: cartile nu trebuie sa aiba urme de folosire, respectiv: colturile indoite, cotorul deteriorat, sau pete pe pagini sau pe coperti.

Ebooks: Produsele digitale (ebooks) nu se pot returna, conform legislatiei in vigoare,deoarece sunt considerate servicii!

In conformitate cu O.U.G. Nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client. In acest caz, tracusarte.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data notificariiClientului catre tracusarte.ro, in ceea ce priveste decizia de retragere din contractul incheiat cu edituratracusarte.ro.

edituratracusarte.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

15. Situatiile de Forta majora aparute

Precizam ca niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile se vor notifica imediat de situatiile cauzate de forta majora si vor lua toate masurile necesare limitarii consecintelor. Daca in termen de 14 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara daune-interese. Forta majora va fi probata conform legii.

16. Conflicte contractuale 

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre edituratracusarte.ro si Clienti va fi stins pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se apeleaza la instantele romanesti competente dupa adresa de domiciliu a Clientului.

17. Frauda. Tentativa de frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata frauda. Proprietarul site-ului edituratracusarte.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente discount-urilor sau promotiilor in curs si de a anula contul fara preaviz.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (de ex.: accesarea datelor informatice ale edituratracusarte.ro, modificarea fara drept a continutului site-ului, atacul asupra serverelor edituratracusarte.ro, modificarea continutului livrarilor,samd) vor fi pedepsite conform legii penale.

18. Dispozitii finale si tranzitorii
Daca vreuna dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze enuntate de edituratracusarte.ro

Prevederile “Termenilor si conditiilor de utilizare” se completeaza de drept cu prevederile actelor normative, ce reglementeaza materia comertului online, a dreptului civil si comercial si a legii penale.