Prezența Editurii Tracus Arte la Salonul de Carte de la Paris
| martie 12, 2019În perioada 15-18 martie 2019, Editura Tracus Arte va fi prezentă la Salonul de Carte de la Paris, în cadrul standului Institutului Cultural Român, cu volume reprezentative, apărute recent. Menționăm Timpul trăirii. Timpul mărturisirii. Jurnal parizian, de Eugen Simion, Tristan Tzara – corespondență de familie, ediție, traducere și notă introductivă de Mădălina Lascu, Cântecul omului de vânzare, de Geo Bogza, 10X10. Născut în România (antologie), Indigo, de Alina Purcaru, Ghinga, de Dan Coman, europa. zece cântece funerare, de Elena Vlădăreanu, Tehnici de camuflaj, de Robert Șerban, Frica, de Nicolae Breban, Zoia, de Virgil Tănase, Hotel Europa, de Dumitru Țepeneag, Pont des Arts, de Dumitru Țepeneag, Dimineața pierdută, dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul omonim de Gabriela Adameșteanu, Ei sunt printre noi, de Mihai Ignat.
La această nouă ediţie a Salonului de Carte de la Paris se vor afla în lumina reflectoarelor şi în atenţia presei autori din România, Germania, Belgia, Grecia, Ungaria, Italia, Kosovo, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovenia, Ucraina şi Rusia. În acest an Salonul de Carte de la Paris a invitat şi un oraş cu statut onorific, Bratistlava.
Înființată în 2007 cu scopul de a publica cei mai buni autori români contemporani, Editura Tracus Arte și-a diversificat în ultimii ani portofoliul, fără să renunțe la misiunea sa inițială. Echipa editorială și-a propus, pe de o parte, să descopere și să impună scriitorii români de azi din toate genurile literare și culturale, de la poezie, proză și teatru, la critică și teorie, iar pe de altă parte, să (re)aducă în actualitate opere esențiale, intrate deja în canonul (post)modernității. Editura Tracus Arte publică peste 100 de titluri anual – opere originale și traduceri (în general titluri de referință ale literaturii universale, autori premiați cu unele dintre cele mai importante distincții: Nobel, Herder, T. S. Eliot). De la debuturi în poezie sau antologii ale unora dintre cei mai valoroși poeți români și străini ai secolului XX, la studii despre avangardă, critică literară și teorie, editura își diversifică anual colecțiile și titlurile. În același timp, publicarea operelor complete ale lui Shakespeare sau publicarea pieselor lui Cehov, alături de volumele lui Antonin Artaud și de cele ale autorilor români ca Matei Vișniec, menține viu interesul cititorilor pentru teatru și avatarurile lui.